.
.
Home » » YB Bantah Bina Masjid Dan Menghina Azan Subuh

YB Bantah Bina Masjid Dan Menghina Azan Subuh


Baru pegang status calon Ahli Parlimen dah berlagak dan kekwat… Itulah Jimmy Wong, calon Ahli Parlimen Kota Kinabalu, Wong Sze Phin atau Jimmy Wong… Nak mintak tapak bina masjid bermacam-macam kerenah… Bising la… Mengganggu orang tidur la… Parking penuh la…
Penyandang kerusi Parlimen Kota Kinabalu sebelum ini juga merupakan Ahli Parlimen DAP juga, sebab itu Jimmy Wong berani pijak kepala orang Islam.


JOM TONTON VIDEO DISINI :

 

Dakwa Jimmy Wong, pembinaan masjid di kawasan itu mengganggu masyarakat sekeliling dengan laungan azan yang bising dan semak.
Macam ni punya gaya, sampai kena pergi melutut depan cibai DAP semata-mata mahu dapatkan kebenaran bina masjid di kawasan tersebut. Nampak gaya cacing sudah naik kemata…
Jimmy Wong mempertikaikan pembinaan masjid atas alasan laungan azan subuh yang bising mengganggu masyarakat sekeliling. Akan tetapi apabila dibalas balik, adakah anjing-anjing peliharaan kaum cina yang menyalak pagi petang siang dan malam itu tidak bising, Jimmy Wong hanya mendiamkan diri.
Macam ni punya sikap kiasu lahanat  DAP ni, aku yakin suatu hari nanti bila diorang dah perintah satu Malaysia, masjid pun dirobohkan… tuuuttt punya DAP… tuuttt punya Jimmy Wong…




sumber : http://busuk.org/ping/view/531089

43 comments:

  1. mcam sial cina Jimmy Wong DAP!!!! LAknat lah kau!!!

    ReplyDelete
  2. tu yg korang semua nakkan?? So fikirkanlah... Tu belom memerintah lagi... esok klula dia dah perintah tah apa lagi yg x boleh..

    ReplyDelete
  3. cina pon wat bising gan asap2 tongkong diaorg...

    ReplyDelete
  4. diam la..kite rilex islam kn jgn racist sgt sampai men bangsa cina india ckp jimmy wong tu ha..hddui islam tu cantik jgn brukkan

    ReplyDelete
  5. mau tumbuk sebiji cina tue,... tengok apa dia kata

    ReplyDelete
  6. korg marah x kalau umat islam robohkan masjid..!!???jadi... sebelm marah org yg xbg bina masjid baik korg marah org islam yg robohkan masjid

    ReplyDelete
    Replies
    1. Agreed....byk terjadiiii..tapi x didedahkan pada rakyat..

      Delete
  7. sudah laa ko ni said.....org melayu yg robohkan masjid sejak memerintah xburuk ke perangai....

    ReplyDelete
  8. kalo robohkan masjid dan menaiktaraf dengan budget yg ade,ape salahnye.....nie citer bukan roboh masjid lar,nie citer lakhnat anjing dap nie xbg bina masjid sebab terganggu ngan laungan azan subuh....5minit xsampai azan tu pon....bising apenye....yg anjing2 diorang pelihare sampai kekadang mengancam penduduk setempat xpe lak kan....bebal nye jimmy wong!!!

    ReplyDelete
  9. Ini Jimmy sudah lupa.. kebebasan berugama tidak boleh di tahan..Biar la. mereka nak bina masjid. tak salah mah.. ada jam automatis azan subur boleh bangun bersenam..

    ReplyDelete
  10. Salam semua!saya ingin brtanya pd saudara pernah kah sebelum ini sdr mmdekati sdr Jimmy dan ceritakn pasal islam pd dia,sudakah sdr semua beri kefahaman thtang kebaikan Islam,keindahan mengamalkan Islam,kalau belum jgn marahkan dia,pegi jumpa dia dulu,Islam berkembang dgn hikmah,ahklak yg baik,bukan dgn memaki org bukan Islam dan, mengharapkan dgn makian trsebut dia memeluk Islam.

    ReplyDelete
  11. Jimi tu bukan budak2 lagi, xkan xtau pasal islam/azan, banyak da kes cina hina azan, xkan dia sbg org politik xmaklum.. Dia sbenarnya mmg racist n anti islam melayu tp ramai gak melayu islam sokong Dap! Heran2..

    ReplyDelete
  12. saya sokong!!asal plak x ley wat masjid?? tutt tol la o_0

    ReplyDelete
  13. bodo si jimmy. klu azan diaorg bising klu anjing ka babi ka tu pun x complain ke? lebih baik benda ni ke PM lg.baguih!!

    ReplyDelete
  14. korg jgn la maki kaum diorg...ni salah individu je..aq ada ramai kwn baik cina je kat uni...

    ReplyDelete
  15. betul ckp en ong.. pagi pagi azan automatic bole bngun bersenam bg bukan islam.. tengok .. orang bukan islam bole beri pendapat positif kenapa kita yng islam memberi pendapat negatif.. sokong dngn pndapat en ong. si jimmy ni da lupa asl usul dan kebebasan agama masing2.. harap2 bwk bersabar ..hidup 1 malaysia.. nati dia tau la jajan nye nati ^_^

    ReplyDelete
  16. tenang ..jngn maki2 peace (Y) kita sebagai umat nabi muhamad saw. perlu ke maki2 bergaduh. bole di bawa bincang. berilah pendapat positif jgn la bagi makian2 anda.. islam bersihh suci jngn la nampakan kita mcm terorist.saudara kita da diberi gelaran terorist kerana mempertahankan islam.kita di sini malaysia masih aman damai belom sampai tahap perang senjata,bole dibawa runding.pikirla seblom melakukan suatu jngn memberi perangai yng membabi buta.

    ReplyDelete
  17. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  18. orang kapir tolak islam perkara dan halang pembinaan masjid adalah perkara biasa dan tertulis di al-quran.... tapi umno robohkan masjid bijul di kemaman terengganu mcm mana lak ???
    anjing dan babi lagi mulia dari umno sebab anjing tidak akan dibakar oleh api neraka...

    ReplyDelete
  19. kurang ajar betulla hantar je balik china cam bangang je geramlak aku tak hormat kat kaum lain lansungla cina nie

    ReplyDelete
  20. negara kita asal dr tanah melayu..so org mlayu lha y berhak memerintah..n pemimpin y beragama islma..nate cino..uat tahi apo nyer..dy buke nyer asal dr tanah melayu..jengss..

    ReplyDelete
  21. susah la kalau macam nieyh ,, kalau di memerintah memang aq boom atom malaysia ,, kalau najib oke lagi ,,

    ReplyDelete
  22. kena tgk jg area mana dia bantah nak buat masjid. kena jg pastikan dia nak buat masjid ke atau surau. klu masjid kat KK dah ada 2 masjid besar. klu buat masjid mesti kena buat kat tempat yg luas supaya bnyk tempat parking dan umat senang nak cari parking. kita kena teliti semua tu. jgn hanya kerna politik kita cpt melenting.lgpun apa kuasa jimmy ni nak luluskan bina masjid. dia kan calon saja. napa tak minta ngan kerajaan negeri klu betul2 nak bina.apa yg anda komen sini melambangkan peribadi anda sebenarnya

    ReplyDelete
  23. sedar-sesarlah temberang DAP.....kalau mereka dapat memerintah.....cuba pikir apa lagi agenda besar yang mereka boleh buat.....baru dapat satu kawasan pun dah bising nak sekat itu ini....ohhh azan bising...kata mrk....yang anjing mrk dok melalak mrk tak pikir sensitiviti masyarakat islam...pikir-pikirlah jika nak sokong DAP

    ReplyDelete
  24. law dap pegang nie m'sia hbs semua masjid dirobohkn atau dijadikn kelab mlm law tengok sama mcm yahudi law dier dpt rampas masjidil haram mungkin dier roboh atau wat kelab mlm makna nyer dunia 2 dh sedang kiamat besar - wei ahli parlimen DAP Jimmy Wong ko mmg bangang tahap master

    ReplyDelete
  25. Dah tu pown aku x paham knp ada org mlyu still nk sokong DAP

    ReplyDelete
  26. serius.. alasan yang diberi YB tu tak berapa nak logic.. katanya kita hidup hormat sama hormat tapi kenapa dia macam tak menghormati agama Islam??

    ReplyDelete
  27. boley tak kalau aku tampar muke die??bangsat!!

    ReplyDelete
  28. inilah fitrah manusia yg disanjung oleh penyokong pembangkang DAP adalah satu parti yang anti ngan agama islam jadi paham paham lllaaaa undi lah mereka lagiii

    ReplyDelete
  29. ewwwwww....aq benci la kalau owg macam nie...bagi aq laungan azan tu merdu tau kalau kita hayati

    ReplyDelete
  30. masa zaman perang dulu 40an, 50an, 60an, kominis (cina) buat kezaliman pada kita (bunuh, bakar bas sekolah, bakar rumah, bunuh kanank-kanak, zalim, serang balai polis, menindas melayu, tapi kita sabar lagi, bila zaman sekarang ni, kita buat sikt je nak cakap racist.. sampai bila melayu akan diperkotak-katikkan... bila korang semua dah x de... anak korang pulak kene pijak (KEPADA SEMUA PARTI POLITIK BN, PKR, PAS) buka lah balik sejarah, adakah kita mampu melalui masa akan datang yang tak di jangka... CHINESE YOU ARE PETUALANG BNAGSA..

    ReplyDelete
  31. ORNG ISLAM SENDIRI ROBOHKN MASJID KoRNG X MRAH,,aku tw korng mesti xtw..cri r sendiri..pda thun 2005.masjid telah dirobohkn oleh orng islam sendiri

    ReplyDelete
  32. Salam. sebelum memaki hamun, melaknat, memaki dan pelbagai kata kotor dikuarkan. berapa ramai disini solat subuh kat masjid?. tuan puan sekalian, masjid bukan hiasan yg dibina tapi kurang jemaah. sebelum nak marah org lain yg bukan.islam x mau bina masjid, yg islam islam.ni pergi dulu meramaikan masjid2 yg sedia ada sunyi terutama subuh..terima kasih

    ReplyDelete
  33. sbulum nak pangkah selidik dlu calon tue mcm na nie pkai main pangkah ja

    ReplyDelete
  34. itulah masalahnya bila agama islam itu dijadikan agama rasmi je.

    ReplyDelete
  35. saya merasa musykil kenapa penduduk meminta kebenaran kepada yang berhormat untuk mendirikan masjid... sepatutnya penduduk meminta kepada jabatan agama islam untuk mendapat tapak untuk mendirikan masjid dan jabatan agama islam dibawah pentadbiran negeri.. oleh itu saya mengesyorkan supaya penduduk meminta melalui jabatan agama islam daerah kemudian dipanjangkan kepada jabatan agama islam negeri dan kawasan yang telah dikenalpasti akan didirikan masjid atau surau... silap la kalau meminta kebenaran kepada yang berhornat....

    ReplyDelete
  36. Dah nak ikut trend mcm kat singpore lh..tapi singapore ok cikit kot sbb mesjid dh ada tapi nak azan hnya kat dlm mesjid je x bleh pakai speaker.x lma lg klau dap memerinth diorg buatlh undng2 mcm tu....nk sngt kn...

    ReplyDelete
  37. minta pihak pakatan rakyat siasat hal ni...sbb DAP di bawah PAKATAN rakyat...ni biler punya cerita..

    ReplyDelete
  38. itu lah korang undi lgi DAP dorang skg nak bgi org2 islam ni bergaduh sesama sendiri dgn harapan dorang dpt memerintah then bila dorang dpt memerintah nnti kita pulak yg jadi pencacai pada hal ini bumi malaysia dan agama rasmi pun agama islam, sepatutnya kita bergabung ngan BN/PAS/PKR baru lah ada kekuatan yg power full..

    ReplyDelete
  39. Thank Mr. Ong...to my fellow Malay friends, xyah la condemn kaum Cina...ni problem attitude si Jimmy ni.

    ReplyDelete
  40. die bukan mintak bina masjid tapi mintak tapak utk bina masjid jadi kenalah mintak ngan uncle jimmy ni pasal tapak tu berada dlm kawasan parlimen dia.

    ReplyDelete
  41. ingat jangan sampai bangsa lain yang memerentah Negara kita ni..Malaysia Negara Islam..Negara kita berbilang kaum..jangan sampai kita jadi melukut di tepi gantang pulak..jangan sampai kita mengemis dan menumpang di Negara sendiri..

    ReplyDelete